Chef Stany en zijn 'schaduw' gaan de fusion-toer op. Na het aperitiefje leren we eerst mosselen in hun schelp bereiden, met saffraan-emulsie en sofrito. Sofrito is dé basissaus voor bijvoorbeeld pasta’s, maar ook voor soepen, bij vis (mosselen) of bij vlees. Het bestaat uit een aantal smaakmakers -waaronder ui, look en tomaat- in kleine stukjes, die je zachtjes bakt. Daarna maken we fideuà met vermicelli en 3 sauzen. Dit is een gerecht dat een beetje lijkt op paella met vis en zeevrachten. Maar in plaats van rijst wordt er pasta gebruikt. Fideuà heeft zijn oorsprong in Valencia. En feitelijk is fideuà nog lekkerder dan paella! En wat een geluk dat Stany een fideuà maakt om duimen en vingers bij af te likken! Hij deelt zijn gerecht graag met jullie.
Voor wie
18
- 99 jaar
Wanneer
van 18.00 u. tot 22.00 u.
Meer over Fusion : Belgisch/Spaans
Locatie
Gemeenschapscentrum Kontakt vzw
Orbanlaan 54
1150 Sint-Pieters-Woluwe
Kennis Nederlands
Legende
Praktische informatie
tram 39; halte Luchtvaart of Bosstraat
nachtbus N06; halte Trammuseum
Info inschrijvingen
Fret en Verzet
fretenverzet@gmail.com
fretenverzet@gmail.com
Extra informatie
Inschrijven: fretenverzet@gmail.com of 0496 42 00 60 - Meebrengen: keukenmes, keukenhanddoek en schort - BE39734002804319 met vermelding “koken 12/3”.