Café Passé

groep cafe passé

Erfgoedbank - SPW

Gewapend met een paar goede laptops, een drankje, een scanner en een tas vol oude foto’s komen vrijwilligers om de twee weken bij elkaar om samen het erfgoed van de Sint-Pieters-Woluwenaren te verzamelen. Het beeldmateriaal wordt ingescand, bestudeerd en bijeengebracht in de lokale erfgoedbank.

Wat?

De erfgoedcel Brussel blies deze erfgoedbank in leven om het (zw-)erfgoed van particulieren, families, verenigingen en vrijwilligere erfgoedorganisaties een duurzame digitale toekomst te geven. Met zwerfgoed zijn we op zoek naar foto's, prentkaarten, gebruiks- en siervoorwerpen, filmpjes, audio-opnames, affiches, bidprentjes,... met een ouderdom van minstens 20 jaar. 

Dit materiaal wordt zorgvuldig bekeken, besproken en ingescand door de vrijwilligers tijdens een gezellige Café Passé-avond.

Heb je oude foto’s, affiches en meer… en wil je graag dat dit nog een mooie toekomst beschonken is? Heb je interesse in de geschiedenis van onze gemeente? In verhalen van je mede-inwoners? In het samen herinneren van vroeger? 

Kom eens langs op één van onze café avonden, neem je oude foto’s en verhalen mee, en ontdek wat er allemaal bestaat en/of bestond in Sint-Pieters-Woluwe! 

Ook als je geen ervaring hebt met het inscannen van oude foto’s of wat onzeker bent over het gebruiken van de erfgoedbank ben je welkom. De vrijwilligers helpen elkaar onderling en er is iemand van GC Kontakt aanwezig die je kan helpen bij het beschrijven en digitaliseren van je (zw-)erfgoed.

Benieuwd naar de foto's? Neem een kijkje op de Erfgoedbank van SPW. Je kan Café Passé ook volgen op Facebook.

Info: paul.deweerdt@vgc.be of 02 762 37 74

Data: 9/1, 23/1, 6/2, 20/2, 5/3, 19/3, 2/4, 23/4, 7/5, 28/5, 11/6, 25/6, 9/7 op donderdagavond

Fotogalerij: 
GC Kontakt orbanlaan
Café Passé
Café Passé
Café Passé