Circulaire economie

Deze dopjes

Wat?

GC Kontakt wil graag meewerken aan een betere leefomgeving. Daarom verzamelen we plastic dopjes en nog bruikbare kleding. Bovendien steun je er een maatschappelijk doel mee.

Mee verzamelen? Breng dan je verzamelde materialen tijdens de openingsuren binnen in Kontakt. Wij zorgen ervoor dat ze op de juiste bestemming geraken. Hieronder lees je per materiaal welke organisatie je hiermee steunt.

 

Dopjes

De dopjesactie is een steunactie ten voordele van het Belgisch Centrum voor Geleidehonden vzw (BCG) in Tongeren. Sinds 1990 leidt het centrum geleidehonden op die ze daarna kosteloos ter beschikking stelt aan personen die blind of slechtziend zijn en dit over heel België. Het BCG zorgt ook voor de nodige opvolging van de geleidehond en zijn nieuwe baas.

De ingezamelde dopjes worden verkocht aan een recyclagebedrijf dat er duurzame paletten van maakt. Enkele voorbeelden van dopjes die je mag brengen: smeerpasta's, choco, plastic wijndoppen, sauzen, kruiden,  spuitbussen, sportdrank, melk, frisdrank, water, haarproducten, azijn, ... Wat hoort er niet thuis: metalen schroefdoppen, wasspelden, handsproeiers, pompjes, rubberen doppen, kroonkurken, lipjes van blikken, doppen groter dan 25 cm doorsnede.
 

Tweedehandskledij

Je kleding een tweede leven geven? Naar GC Kontakt kan je tweedehandskledij in goede staat brengen. De kleding vindt een tweede thuis in de Vriendschapswijk.