Duurzaamheid

kurken

Wat?

GC Kontakt wil graag meewerken aan een betere leefomgeving. Daarom verzamelen we kroonkurken, wijnkurken, dopjes en kleding. Bovendien steun je er een maatschappelijk doel mee.

Mee verzamelen? Breng dan je verzamelde materialen tijdens de openingsuren binnen in Kontakt. Wij zorgen ervoor dat ze op de juiste bestemming geraken. Hieronder lees je per materiaal welke organisatie je hiermee steunt.
 

Kroon- en wijnkurken

Om wat extra geld in het laadje te brengen, verzamelt het Natuurhulpcentrum vzw wijn- en kroonkurken. Het Natuurhulpcentrum is een opvangcentrum voor inheemse zieke en gewonde wilde dieren. De dieren worden verzorgd en voorbereid op een leven in de vrije natuur. Voor exotische dieren die door de overheid in beslag werden genomen of afgestaan werden door de eigenaar, zoeken ze een nieuwe thuis. Dag in dag uit trachten ze niet alleen wilde dieren te helpen, maar proberen ze ook mensen milieubewuster te maken via educatie of acties ten voordele van de natuur. Het Natuurhulpcentrum is vandaag uitgegroeid tot het grootste en meest professionele opvangcentrum voor wilde en gewonde wilde dieren in de Euregio.
 

Dopjes

De dopjesactie is een steunactie ten voordele van het Belgisch Centrum voor Geleidehonden vzw (BCG) in Tongeren. Sinds 1990 leidt het centrum geleidehonden op die ze daarna kosteloos ter beschikking stelt aan personen die blind of slechtziend zijn en dit over heel België. Het BCG zorgt ook voor de nodige opvolging van de geleidehond en zijn nieuwe baas.
De ingezamelde dopjes worden verkocht aan een recyclagebedrijf dat er duurzame paletten van maakt. Let wel: Alleen plastic dopjes van drankflessen komen hiervoor in aanmerking, met name van mineraal- en spuitwater, van frisdrank (Cola, Fanta e.d.), van melk en van fruitsap. Dus niet van olie, detergenten, shampoos, wasproducten ... Ook geen plastic deksels of andere materialen.
 

Tweedehandskledij

Je kleding een tweede leven geven? Naar GC Kontakt kan je tweedehandskledij in goede staat brengen. De kleding vindt een tweede thuis in de Vriendschapswijk.