‘Dagelijkse Kost’ met Ruben

Publicatiedatum: 
Donderdag, 28 mei 2020 - 11:40

Ook tijdens onze afwezigheid in het gemeenschapscentrum willen we met jullie c(k)ontac(k)t houden. Vandaag vernemen we hoe Ruben, docent bij CVO Brussel en vòòr de lockdown dagelijks in Kontakt, deze periode beleeft. Wil jij ook graag je ervaringen delen? Stuur een mailtje naar hilde.mees@vgc.be, zij neemt contact met je op om even bij te babbelen.

Ruben CVO Brussel

Hoe gaat ’t met je?
Goed! Ik zit momenteel in de tuin, bij mijn ouders in Antwerpen. We genieten van het zonnetje en een aperitiefje.

Met wie deel jij je ‘kot’?
Ik deel het huis met mijn lief, mijn ouders en mijn broer en zijn vriendin. Het is hier dus lekker druk en gezellig.
Eigenlijk woon ik in Sint-Gillis. Maar met de lockdown heb ik beslist om tijdelijk terug bij mijn ouders in te trekken. Hier hebben we meer plaats en kunnen we veilig in onze eigen tuin genieten van de buitenlucht. Was ik in mijn appartement gebleven dan had deze periode er heel anders uitgezien.

Hoe ziet jouw Q-dag eruit?
We vervelen ons niet. Eigenlijk zijn we nu met 3 ‘gezinnen’ bij elkaar en dan is er altijd wel iets te beleven. We hebben wel één vaste afspraak. Elke dag is een koppel verantwoordelijk voor het avondeten. We hebben al lekkere dingen gegeten, soms waan ik me op vakantie in het zuiden van Frankrijk. Maar het koken zorgt toch ook voor stress. Je wil niet onderdoen voor de kookkunsten van gisteren natuurlijk. De lat ligt telkens wat hoger.
Het boodschappen doen is dan weer minder leuk. Elke keten heeft zo zijn eigen regeltjes, de winkels hebben smalle gangen en het is er toch best druk. Dat maakt me soms wel wat angstig.

Wat stond er deze periode in je agenda en kan niet doorgaan?
Normaal sta ik nu voor de klas. Het online lesgeven kan niet op tegen de live-versie hoor. Ik mis de interactie met mijn leerlingen.
Er zijn ook maar heel weinig nieuwe cursisten. Bij het huis van het Nederlands kan je nu wel telefonisch inschrijven maar er komen gewoon minder mensen op af. Ik kan me voorstellen dat mensen die nu de lessen van hun kinderen moeten opvolgen, de motivatie moeilijker vinden om zelf extra lessen ‘Nederlands leren’ op te nemen. Overdag heb je je werk en dan ’s avonds nog les volgen, het is veel.
Ik volg zelf ook nog een lerarenopleiding. Via skype lukt het wel, al duurde het wel even om een uniform systeem te vinden.

Wat doe je om te ontspannen?
Eigenlijk zijn we een beetje lui aan het worden. Er is altijd wel iemand beschikbaar voor een babbeltje en een kopje thee. En natuurlijk het onontbeerlijke aperitiefje tegen etenstijd. Het goede weer helpt om positief te blijven.

Wat is je (nieuwe) favoriete plek?
Mijn ouders kochten ons huis 24 jaar geleden. De verbouwingen zijn helemaal afgerond en van de tuin hebben we altijd plezier gehad. Maar wie kon vermoeden dat diezelfde tuin nog eens zo belangrijk zou worden. Dit is dus echt mijn meest favoriete plek.

Wat mis je het meest?
Het gevoel van vrijheid, mogen gaan en staan waar je wil. Als je een toertje met de auto wil doen moet je een goede reden hebben.
En de dagelijkse contacten in het gemeenschapscentrum mis ik ook. Ik wil graag de groeten doen aan het hele team. 

Heb je een tip tegen verveling?
Je omringen met voldoende huisgenoten.
 

Wil je nog meer verhalen lezen? Vlad, Hubert, Laurien ,Ciska, Frank, Helmut, Marlies, Linda, Griet, Isabel, Aisling, Paul, Marie-Anne en Anne deelden hun lockdown-ervaringen al.