“Neem eens een pleegzoon in huis.” Quarantainetips van Ciska.

Publicatiedatum: 
Maandag, 13 april 2020 - 04:01

Ook tijdens onze afwezigheid in het gemeenschapscentrum willen we met jullie c(k)ontac(k)t houden. Vandaag vernemen we hoe Ciska, onze cultuurbeleidscoördinator, deze periode beleeft. Wil jij ook graag je ervaringen delen? Stuur een mailtje naar hilde.mees@vgc.be, zij neemt contact met je op om even bij te babbelen.

Hoe gaat het met je?
Goed eigenlijk. Het is wat zoeken hoe de dag in te delen en het werken te combineren met het koken, even naar buiten gaan, huiswerk begeleiden, ... maar ik probeer me er niet in op te jagen.

Met wie deel jij je ‘kot’?
Met Ali, mijn pleegzoon van 16, die ik ken van uit 1 van onze ‘Bewogen’ projecten.

Hoe ziet jouw Q-dag eruit?
Ik maak ontbijt klaar, werk wat voor school met Ali, middageten, wat werken, een luchtje scheppen en sporten, boodschappen doen, koken, een film kijken of spelletjes spelen of lezen.

Wat stond er deze periode in je agenda en kan niet doorgaan?
Veel voorstellingen die ik graag wilde zien. Pasen met de familie, een communiefeest, en wellicht stonden er nu ook spontane barbecues op de agenda. Wat het werk betreft was deze periode iets rustiger, ik ben nu vooral bezig met de voorbereidingen voor het najaar en het cultuurbeleidsplan vormgeven.

Wat doe je om te ontspannen? 
Ik ga naar buiten, even wandelen, fietsen en... voetballen. Ik leef me ook uit in koken. Ik ben begonnen in "Congo" van David Van Reybroeck, ter voorbereiding van een project rond dekoloniseren. Af en toe brei ik. Het laatste seizoen van La casa de papel heb ik ook pas gezien.

Wat is je (nieuwe) favoriete plek?
Ik weet niet of het mijn favoriete plek is, maar ik kom nu vaak in het Moeraske, een klein natuurgebied om de hoek, en ik ben er ontzettend blij om dat het er is!

Wat mis je het meest?
Familie, mijn metekindjes, vrienden!!!

Heb je een tip tegen verveling?
Neem eens een pleegzoon in huis!
 

Vlad, Hubert en Laurien lieten ook al eens bij hen binnenkijken.