Aisling en Queen, benieuwd?

Publicatiedatum: 
Woensdag, 13 mei 2020 - 11:56

Ook tijdens onze afwezigheid in het gemeenschapscentrum willen we met jullie c(k)ontac(k)t houden. Vandaag vernemen we hoe Aisling, onze Brede School Coördinator, deze periode beleeft. Wil jij ook graag je ervaringen delen? Stuur een mailtje naar hilde.mees@vgc.be, zij neemt contact met je op om even bij te babbelen.

drummen

Hoe gaat het met je?
Fysiek alles OK met ons. Mentaal en emotioneel gaat het met ups en downs maar over het algemeen gaat het goed.

Met wie deel jij je ‘kot’?
Met mijn man Joël en zoontje Samuel.

Hoe ziet jouw Q-dag eruit?
Samuel wordt rond 6u wakker en dan knuffelen we nog even lekker in bed en tegen 6u30 maken we ons klaar en nemen we de tijd om te ontbijten. Ik geniet enorm van ontbijt. Nu we allebei voornamelijk van thuis uit werken, hebben we meer tijd om rustig op te staan en wakker te worden, daar geniet ik wel van. Onder elkaar spreken we dan af wie er wanneer voor Samuel zorgt want een tweejarige kan jammer genoeg nog niet lang alleen spelen. Om 8u starten we met onze werkdag: de ene sluit zich op in de gastenkamer dat nu het bureau is geworden, en de andere gaat op stap met Samuel. We hebben een terras maar geen tuin, gelukkig wonen we vlakbij het park en het Zoniënwoud dus plek genoeg om veilig buiten op avontuur te gaan.
Het telewerk was even aanpassen maar nu hebben we onze draai gevonden en de huidige technologie laat ook veel toe. Eigenlijk kan er best veel gewoon doorgaan, maar dan online zonder je te moeten verplaatsen. Tegen 18u - 18u30 stoppen we met werken en dan eten we gezellig samen (dat was voordien ook niet altijd mogelijk). Vaak luisteren we na het eten naar muziek en zingen we met z’n allen mee. Samuel is dol op zijn gitaartje en trommel, hij maakt er een heel feest van. Zijn lievelingsliedje is 'We will rock you' van Queen, eigenlijk alles van Queen, zolang er genoeg drum en gitaar in zit. Daarna lezen we samen boekjes om terug wat tot rust te komen en dan brengen we hem naar bed. Eenmaal dat Sam op bed ligt hebben we eindelijk wat tijd voor onszelf. We luisteren dan naar een gebedsmoment van onze kerkgemeenschap dat sinds de lockdown gelivestreamd wordt op Facebook of we spreken samen of kijken naar een programma op Netflix. Joël gaat regelmatig hardlopen en dan blijf ik thuis om een boek te lezen. Daar maak ik nu terug meer tijd voor. Een persoonlijke aanrader:' All the light we cannot see' geschreven door Anthony Doerr.

Wat stond er deze periode in je agenda en kan niet doorgaan?
Verjaardagsfeesten, een romantisch weekendje weg, een familiebezoek in Engeland. En natuurlijk veel activiteiten van de Brede School. Gelukkig hebben we een aantal initiatieven van de Brede School kunnen aanpassen zodat ze toch nog kunnen doorgaan. Bovendien zijn er niet alleen dingen weggevallen, er zijn ook nieuwe dingen bij gekomen: meer tijd voor het gezin, rust, nieuwe initiatieven van de Brede School om kinderen tijdens deze tijden te blijven ondersteunen en stimuleren.

Wat doe je om te ontspannen?
Wandelen, fietsen, lezen, zingen, dansen, de wekelijkse online apero en spelletjesavond met familie en vrienden, genieten van een lekker Belgisch biertje…

Wat is je (nieuwe) favoriete plek?
Het Zoniënwoud, het is echt een verademing. Heerlijk om omringd te zijn door het groen, ik word er helemaal rustig van.

Wat mis je het meest?
Mijn familie en vrienden, elkaar online zien doet al veel maar het is zeker niet hetzelfde. Het helpt niet dat mijn familie in het buitenland woont en dat het nog niet duidelijk is wanneer de grenzen opengaan. Dat vind ik mentaal moeilijk.
Ook de (culturele) evenementen die in het voorjaar gepland staan mis ik. Zo kan het lentefeest in Hoeilaart nu niet doorgaan. De muziek, de gezelligheid…ja dat mis ik zeker ook.

Heb je een tip tegen verveling?
Haal een tweejarige in huis. Nee even serieus, ik vind het een naar gevoel, de verveling die opduikt als je gewone bezigheden wegvallen of als je het gevoel hebt dat je tegen 10u in de ochtend zowat alles gedaan hebt wat je die dag op je lijstje had staan. Aan de andere kant kan verveling ook creativiteit teweegbrengen. Zelf merk ik dat nu vaker met mezelf geconfronteerd word: the good, the bad and the ugly. Niet altijd gemakkelijk maar het brengt wel inzichten waar ik dan weer verder mee kan. Ik zou zeggen, loop niet altijd weg van de verveling, soms kunnen er waardevolle dingen uit voortvloeien.

 

Wil je meer verhalen lezen? Vlad, Hubert, Ciska, Laurien, Frank, Marlies, Helmut, LindaGriet en Isabel lieten ons ook al bij hen binnenkijken. 

Fotogalerij: 
Roger Taylor to be