Anne fietst, maar niet de 1000 km.

Publicatiedatum: 
Maandag, 25 mei 2020 - 06:36

Ook tijdens onze afwezigheid in het gemeenschapscentrum willen we met jullie c(k)ontac(k)t houden. Vandaag vernemen we hoe Anne Ballon, onze sociaal-cultureel werker, deze periode beleeft. Wil jij ook graag je ervaringen delen? Stuur een mailtje naar hilde.mees@vgc.be, zij neemt contact met je op om even bij te babbelen.

Anne fietst ze niet

Hoe gaat ’t met je?
Heel goed. Ik ben snel gewend geraakt aan de nieuwe situatie en ik geniet wel van de rust. 

Met wie deel jij je ‘kot’?
Met mijn lief en mijn drie huisgenoten. In normale omstandigheden zorgt samenwonen met vijf soms voor kleine ergernissen, maar nu zijn we net heel blij met ons grote 'familie'.

Hoe ziet jouw Q-dag eruit?
Drie dagen per week ben ik in de keuken van Kontakt voor de voedselbedeling. Dat zijn heel sociale dagen, met verschillende mensen, waaronder vaak vrienden, of vrijwilligers die regelmatig terugkomen. Op deze manier zie ik mijn vrienden én leer ik nieuwe mensen kennen. En dat allemaal tijdens de quarantaine! Uiteraard gebeurt dit veilig en nemen we onze voorzorgen.
Alle andere dagen zien er altijd wat anders uit. Ik ben ook filmmaker en werk op mijn vrije dagen aan een kinderdocumentaire die begin volgend jaar klaar zal zijn. In dat opzicht is er dus niet zoveel veranderd voor mij, want dat deed ik voor de quarantaine ook al. Ik heb het geluk dat ik kan blijven doorwerken, zowel bij Kontakt, als aan mijn film.

Wat stond er deze periode in je agenda en kan niet doorgaan?
Tijdens het Hemelvaartweekend fiets ik elk jaar mee met de 1000 km voor Kom Op Tegen Kanker. Met een kleine groep zamelen we een heel jaar geld in om te kunnen meefietsen en leven we daar echt naartoe. Maar dit jaar kon de 1000 uiteraard niet doorgaan. Die sfeer tijdens de 1000 is echt heel speciaal; je fietst allemaal met hetzelfde doel, meestal met een dierbaar iemand in je achterhoofd. Veel mensen die fietsen hebben iemand verloren aan kanker, fietsen voor een dierbare die nog aan het strijden is of hebben kanker overleefd. Die gemene deler zorgt voor een groot gevoel van samenhorigheid en solidariteit. Afgelopen weekend was het gemis echt voelbaar. 

Wat doe je om te ontspannen?
Ik sport veel of maak een wandeling/fietstocht met mijn lief of een vriendin.

Wat is je (nieuwe) favoriete plek?
Onze tuin, waar ik nu nog meer dankbaar voor ben dan anders.

Wat mis je het meest?
Fysiek contact met familie en vrienden.

Heb je een tip tegen verveling?
Nee, niet echt, er is niets mis met een beetje verveling denk ik. Misschien doen we dat allemaal wel wat te weinig.

Wil je nog meer verhalen lezen? Vlad, Hubert, Laurien, Ciska, Frank, Helmut, Marlies, Linda, Griet, Isabel, Aisling, Paul en Marie-Anne deelden hun lockdown-ervaringen al.