De zomer in Woluwe

Publicatiedatum: 
Maandag, 6 july 2020 - 03:19

Omdat we deze zomer talrijk zullen thuisblijven, is het fijn om elkaar nu en dan te ontmoeten. Daarom hebben we enkele culturele afspraken voor u georganiseerd en hier samengevat. 

11/07 in Sint-Lambrechts-Woluwe
15/07 in Sint-Pieters-Woluwe
Babyconcerten
Gratis
Inschrijven via sint-lambrechts-woluwe.bibliotheek.be

17/07
Open Scène (Ou)verte
Een samenwerking tussen Gemeenschapscentrum Kontakt en vzw Kunst & Cultuur.
Gratis openluchttheater op locatie.

18u - Vriendschapswijk

'TRANSPORT EXCEPTIONNEL’
We ontmoeten een bijzonder raar duo dat zo ‘onopvallend mogelijk’ velden en bossen doorkruist met een futuristisch ‘uitzonderlijk vervoer-wagentje’. Ze proberen iets wat het daglicht niet mag zien te dumpen. Wanneer het duo de zoveelste routineklus met horten en stoten bijna heeft volbracht, loopt het faliekant mis. Eén van de gedumpte blauwe olievaten is plots leeg?! Ze vinden bizarre voetsporen terug. Datgene wat gedumpt moest worden heeft de benen genomen?! Wat daarop volgt is een thriller van een zoekactie waarbij het duo uiteindelijk wordt geconfronteerd met een klein harig wezentje, schattig maar gevaarlijk...
Kom genieten van deze woordeloze, absurde beeldende voorstelling.
Inschrijven kan via deze link.

20u – de tuin van GC Kontakt

‘MIJN SLAPPE KOMEDIE VOOR VIER MENSEN, EEN HANDJEVOL PERSONEEL EN EEN TAFEL DIE NIET VRIJKOMT’ - TGTG
Ben en Louise vonden na hun scheiding allebei een nieuwe partner. De twee koppels komen nu samen om het tijdens een gezellig etentje te hebben over wie eigenlijk de caravan krijgt. Al snel ontaardt onschuldig gekeuvel in een verbaal steekspel over design-hemden, vis, kinderwensen en kroketjes voor tijdens het wachten. Want wachten doet het viertal zeker: een tafel bemachtigen was nog nooit zo’n uitdaging.
Deze scherpzinnige komedie van Magne van den Berg vol vlotte, geestige en soms subtiel-venijnige dialogen zorgt ongetwijfeld voor een vermakelijke avond, een mix van humor en ontroering.
Inschrijven voor deze voorstelling kan hier.

26/08 van 15u30 tot 17u30 in Bibliotheek De Lettertuin
28/08 van 16u tot 18u in de tuin van Gemeenschapscentrum Kontakt
Kom dichter en zet u
Kom op gesprek bij een dichter. Kom dus dichter en laat je poëtisch verwennen.

13/09 van 11u tot 18u op het plein voor het gemeentehuis.
Festi-whalll
Cultuur voor iedereen, jong en oud samen, op de esplanade van het gemeentehuis.
Verwacht je aan theater, koorddansen, muziek, een troostwinkel en een verenigingendorp!

27/09 van 10u tot 16u in Gemeenschapscentrum Kontakt
Gouden receptie want Kontakt wordt 50 jaar.
Je bent van harte uitgenodigd op ons verjaardagsfeestje. We plannen een dag vol activiteiten. Verwacht je aan een rommelmarkt, een terugblik op de geschiedenis van het gemeenschapscentrum en bubbels. In de namiddag kan je deelnemen aan iconische workshops en snoepen van verjaardagstaart. Wij kijken uit naar jouw komst.

Wandelen
WANDELINGEN MET GIDS
De hele zomer lang kan je elke maandag meewandelen. KWB, Okra, Femma en Beweging.net organiseren begeleide natuurwandelingen. Wil je graag mee op stap? Raf verwacht je tussen 19u15 en 19u30 aan de Voorzienigheidsschool. Vertrek stipt om 19u30.

KWB NEEMT JE MEE OP ZOEKTOCHT
Met 11 Brusselse zoektochten in bruisende buurten en bubbels, verspreid over Brussel, lokt KWB iedereen uit zijn kot. Je kan op een fijne en veilige manier in je eigen buurt bewegen en stadsgenoten begroeten. Je kan een overzicht van deze tochten vinden op FB KWB in Brussel.

Kunst en Cultuur
Het theaterprogramma voor het komende seizoen ziet er schitterend uit, nu alleen nog enkele corona obstakels uit de weg ruimen. Terwijl u in een luie strandstoel van het zonnetje ligt te genieten beweegt Kunst&Cultuur hemel en aarde om u na de zomer in veilige en comfortabele omstandigheden in de schouwburg te ontvangen. Kijk voor abonnementen, tickets en info op http://kunstencultuur.woluwe1150.be/ Of was u van zin om de maandagavond voortaan voor uw tv te zitten verpieteren?

Ter info
Het gemeenschapscentrum zal gesloten zijn van 20 juli tot en met 15. Het solidaire initiatief Coronaid, dat voedseloverschotten uit lokale winkels verwerkt tot maaltijden voor mensen die er nood aan hebben, zal wel doorlopen in de zomer. Enkel van 17 juli tot en met 30 juli wordt ook hier een korte pauze ingelast.