DoucheFLUX: schenk een douche aan een dakloze

Publicatiedatum: 
Maandag, 11 maart 2019 - 02:42

Elke dag een douche nemen? Niets lijkt banaler. Maar wat doe je als je geen dak boven je hoofd hebt? De douches zijn één van de centrale diensten van DoucheFLUX voor mensen in bestaansonzekerheid. Je waardigheid (her)winnen begint immers met de toe-eigening van je eigen lichaam. Aansluitend op de douches biedt DoucheFLUX ook andere diensten aan: was, medische en psychosociale hulpverlening, welzijn en kleding.

doucheflux

In de dagopvangdienst van DoucheFLUX zijn er 20 douches, 12 voor mannen, 7 voor vrouwen en weldra ook een douche voor wie in een rolstoel zit. Een doucheset met handdoek, washandje, hygiëneproducten en accessoires zoals een tandenborstel, kam, scheerset, hygiëneset voor vrouwen… zijn inbegrepen in de dienstverlening. De effectieve kost van 1 douchebeurt is 5 euro. De gebruiker betaalt hiervan 1 euro, DoucheFLUX neemt de resterende 4 euro op zich.

Wie een douche wil schenken aan een dakloze kan een bon kopen, sinds kort kan dit ook in GC Kontakt. Voor één bon betaal je 5 euro. Neem de bon mee en geef hem zelf aan een persoon die je kent, of laat de bon achter in het gemeenschapscentrum. Zij zorgen dat deze bij de juiste organisatie geraakt met de juiste contacten.

We zetten een spaarpotje aan ons onthaal en op evenementen. Kan je wat centjes missen? Spaar dan mee met ons om bonnen aan te kopen.

Meer informatie over DoucheFLUX: www.doucheflux.be