Frank wil een eitje pellen

Publicatiedatum: 
Dinsdag, 21 april 2020 - 04:17

Ook tijdens onze afwezigheid in het gemeenschapscentrum willen we met jullie c(k)ontac(k)t houden. Vandaag vernemen we hoe Frank van vzw Kunst & Cultuur deze periode beleeft. Wil jij ook graag je ervaringen delen? Stuur een mailtje naar hilde.mees@vgc.be, zij neemt contact met je op om even bij te babbelen.

Corona doet wat met een mens

Hoe gaat het met je?
“So far, so good”, zeg ik als iemand mij vraagt hoe het met me gaat. Volgens de media ben ik een held als ik mij aan de regels van social distancing houd, maar dat is flauwe zever. Mijn zus en een vriendin zijn verpleegster en ze staan elke dag in hun marsmannetjespak mensen te verzorgen terwijl ze zelf risico lopen om besmet te geraken. De vriendin zegt dat ze haar hemel aan het verdienen is.

Met wie deel jij je ‘kot’?
Behalve mijzelf heb ik niemand anders die op mijn lip zit.

Hoe ziet jouw Q-dag eruit?
Ik probeer om half acht op te staan maar dat lukt meestal niet. Met dat ik momenteel van thuis uit werk moet ik geen vroege trein halen en dus staat het adrenalinepeil nogal laag. Ontbijten en ondertussen naar coronanieuws luisteren op de radio, in een magazine bladeren om wakker te worden. Laptop opzetten en eens kijken wat ik kan doen voor Kunst&Cultuur. Update over de toestand met een kameraad op Skype. Help, tien uur en ik zit nog in mijn pyjama. Opfrissen en verder rommelen. Kort even bellen met moeder in het woonzorgcentrum, opgesloten op de kamer want corona in the house! Ze klinkt nog positief, mensen van die leeftijd zijn moedig. Middag! Mooi weer,  ik ga een toertje joggen. Heel het strand van Mariakerke voor mij alleen, schandalig! Kommetje soep met een boterham. Whatsapp checken: foto’s van de kids/paasvakantie XXL. Anti-dipje zwarte thee. Nog wat verder tokkelen op de laptop. Tegen vijf een fietstochtje op de dijk, tot aan de Rock Strangers en terug. Grote honger nu, iets klaarmaken om te eten. Eens horen hoe de dag was voor de kinderen. Afwassen en coronajournaal op tv. Nu eventjes goed opletten en niet blijven plakken (Terzake, De Afspraak, Nieuwsuur, …), teveel Van Ranst kan je gezondheid ernstige schade toebrengen. Beter nog een half uurtje lezen en niet te laat gaan slapen. Om twee uur klaarwakker. Nu toch maar eens naar Nieuwsuur kijken zeker…

Wat stond er deze periode in je agenda en kan niet doorgaan?
Er was de laatste voorstelling van het theaterseizoen: ‘De woordenaar’, met Bruno Vanden Broecke. Die voorstelling hebben we eerst uitgesteld tot begin mei, toen dachten we nog dat die corona een intermezzootje was, een haperingetje om onze flexibiliteit te testen. Ondertussen hebben we de voorstelling doorgeschoven naar september en houden we ons hart vast dat tegen dan alles weer op zijn plooi komt. De raad van bestuur en de algemene vergadering van de vzw doen we via email, de voorbereiding van het komende seizoen moet lukken met laptop en telefoon. Er was ook een uitwaaidag in Oostende gepland met de collega’s, ik kijk er nu naar uit zoals de mensen in de oorlog naar een ticker-tape parade. Verder verjaardagsfeestjes, een doopfeest, een paar etentjes en de zondagse uitstapjes met de natuurvrienden. Dat hebben we allemaal nog tegoed, hoop ik. O ja, en ook nog de allesbeslissende voetbalmatch van KV Oostende (maar of daar nog iets van komt?...)

Wat doe je om te ontspannen?
Gelukkig mogen we nog uit ons kot om een luchtje te scheppen. Never waste a good crisis, zeggen ze, dus ben ik opnieuw beginnen joggen. Of ik doe een toertje met de fiets, of een half uurtje fitness (gymdirect op youtube, met Sandrine, moet je ook eens proberen). En een dik boek, Of Human Bondage van Somerset Maugham. andermans ellende is soms een troost, raar. En het huis van mijn moeder moet dringend leeggemaakt worden, daar kan ik me wel in uitleven/druk in maken.

Wat is je (nieuwe) favoriete plek?
Mijn balkon.

Wat mis je het meest?
Dikke knuffels. En ik heb een van de kleinkinderen gezegd dat ik wel twaalf keer aan zijn oren ga trekken als dat gedaan is met die corona. Iets om naar uit te kijken dus (voor mij toch).

Heb je een tip tegen verveling?
Ik heb me nog geen seconde verveeld. Zoek anders eens die Chinees met die vleermuis, daar hebben we nog een eitje mee te pellen.
 

Vlad, Hubert, Ciska en Laurien lieten ook al eens bij hen binnenkijken.