Helmut multitaskt als nooit tevoren

Publicatiedatum: 
Maandag, 27 april 2020 - 09:43

Ook tijdens onze afwezigheid in het gemeenschapscentrum willen we met jullie c(k)ontac(k)t houden. Vandaag vernemen we hoe Helmut, onze schepen Nederlandstalige Aangelegenheden, deze periode beleeft. Wil jij ook graag je ervaringen delen? Stuur een mailtje naar hilde.mees@vgc.be, zij neemt contact met je op om even bij te babbelen.

Hoe gaat het met je?
Met ons gaat het goed.

Qua werk beleef ik opnieuw de drukste tijden van mijn leven. Ik sta sinds 12-13 maart in het middelpunt van de coronacrisis : als schepen van Cultuur, bib, Onderwijs en Creches in St-Pieters-Woluwe uiteraard in de eerste plaats.
Uit voorzorg annuleerden we begin maart de skireizen van de gemeentescholen, achteraf gezien een juiste keuze.
Samen met de Brede School kochten we laptops aan voor de scholen. (https://www.bruzz.be/onderwijs/brede-school-koopt-laptops-voor-leerlinge...)
En ik probeer zoveel mogelijk aanwezig te zijn in het gemeentehuis. Twee weken geleden, op een vrijdag, heb ik zowaar nog een huwelijk moeten voltrekken.

Met wie deel jij je ‘kot’?
Met mijn gezin (vrouw en twee dochtertjes van 4 en 8), en een nichtje van mijn vrouw en haar 5-maanden oude baby.

Mijn vrouw is zopas opnieuw beginnen werken in het rusthuis in Jette. Ze is daar nachtverpleegster en doet de covid-19 afdeling. Al haar beschermingsmateriaal moest ze zelf kopen of in elkaar knutselen. Gelukkig heeft ze nu, via de papa van een klasgenootje van de oudste, een beschermend pak dat in de pesticidensector gebruikt wordt... ’t Is dus met een bang hartje!
Daarom heb ik besloten om de komende twee weken echt niet meer mijn kot uit te komen.

Hoe ziet jouw Q-dag eruit?
Ik doe boodschappen voor het hele gezin en dan is er ook nog het huishouden.

Maar vooral voor FOD Volksgezondheid waar ik nog altijd deeltijds werk als jurist ben ik nu al meer dan vijf weken volop bezig, bijna dag en nacht, ook in ’t weekend. Ik schreef de toelatingsaktes voor het op de markt brengen van handalcoholgels.

En dat allemaal van thuis uit met 2 loslopende ketjes ... want ik moet ook mijn oudste dochter wat opvolgen met haar taken die ze van school krijgt via Smartschool.
Ik probeer ook  zoveel mogelijk korte wandelingetjes met hen te doen.

En om 20u applaudisseren we op ons balkon.

Wat stond er deze periode in je agenda en kan niet doorgaan?
Mijn agenda stond eivol, met allerhande activiteiten en vergaderingen, maar dat is allemaal weggevallen (o.a. 2 wijnproeverijen van de wijngilde, activiteiten van de biergilde, Davidsfonds en KWB, …).

Wat doe je om te ontspannen?
Sinds vorige week ga ik 2 à 3 keer per week in de vooravond een uurtje fietsen in het Zonienwoud tot Jezus-Eik.

Wat is je (nieuwe) favoriete plek
Dezelfde als voorheen : mijn eigen mooie rustige en groene wijk (dezelfde wijk ook van GC Kontakt).

Wat mis je het meest?
Dat ik nu niet naar de kapper kan, zie mij hier nu zitten met mijn lang haar …

Heb je een tip tegen verveling?
Ik verveel mij niet, heb heel veel werk, ben met de kinderen bezig, boodschappen doen, koken, huishoudelijke taken, … ik weet wat gedaan.

 

Vlad, Hubert, Ciska, Laurien en Frank lieten ons ook al eens binnenkijken.