Hubert heeft het opruimvirus

Publicatiedatum: 
Maandag, 13 april 2020 - 03:51

Ook tijdens onze afwezigheid in het gemeenschapscentrum willen we met jullie c(k)ontac(k)t houden. Vandaag vernemen we hoe Hubert, onze voorzitter, deze periode beleeft. Wil jij ook graag je ervaringen delen? Stuur een mailtje naar hilde.mees@vgc.be, zij neemt contact met je op om even bij te babbelen.

Hoe gaat het met je?
Goed, tot nu toe is met ons alles oké.

Met wie deel jij je ‘kot’?
’s Avonds en in het weekend ben ik thuis met mijn partner Katelijne. Op weekdagen ben ik op kantoor met maar een handjevol collega’s.

Hoe ziet jouw Q-dag eruit?
We doen boodschappen, allerlei klusjes, koken, … En wij wandelen graag, we proberen toch zo’n 2 uur buiten te zijn. Het is wel fijn dat het nu mooi weer is, maar zelfs met slechter weer trekken wij er op uit. We begonnen ook aan de Grote Lenteschoonmaak: vensters open en laat het dan maar eens goed stuiven. Ik heb ook nog een heel archief paperassen, daar ga ik eens duchtig kuis in houden.

Wat stond er deze periode in je agenda en kan niet doorgaan?
De repetities en het concert van de harmonie vallen weg. De Biergilde zou haar 10-jarig bestaan vieren. En natuurlijk alle vergaderingen en activiteiten in GC Kontakt .

Wat doe je om te ontspannen? 
Ik lees graag. Momenteel lees ik alleen maar non-fiction. Ik heb nu geen zin in ernstige lectuur. Anders ben ik ook wel te vinden voor geschiedkundig werk of biografieën. Er zitten gelukkig nog enkele ongelezen boeken in mijn boekenkast, want de bib is gesloten. En we wandelen in onze buurt, we ontdekken nog steeds hoekjes en kantjes van de gemeente waar we nog nooit kwamen.

Wat mis je het meest?
Samenkomen met de copains en het bijhorende pintje drinken.
En de wandelingen die Katelijne en ik in het weekend of de vakantie plannen. We nemen wel vaker de trein naar een leuke en interessante plek en gaan daar dan op ontdekking, zoeken een lekker restaurantje uit en doen hier of daar een terrasje. Ik kijk uit naar wanneer we terug die vrijheid hebben.

Heb je een tip tegen verveling?
Maak een planning, vandaag doe je dit en morgen dat. Zo heb je op ’t einde van de dag het gevoel dat je je toch nog wat nuttig hebt kunnen maken.

 

Vlad, onze conciërge, liet ons ook al eens binnenkijken.