Laurien puzzelt zich naar de toekomst.

Publicatiedatum: 
Maandag, 13 april 2020 - 03:59

Ook tijdens onze afwezigheid in het gemeenschapscentrum willen we met jullie c(k)ontac(k)t houden. Vandaag vernemen we hoe Laurien, centrumleider van Zoniënzorg, deze periode beleeft. Wil jij ook graag je ervaringen delen? Stuur een mailtje naar hilde.mees@vgc.be, zij neemt contact met je op om even bij te babbelen.

Hoe gaat het met je?
In het algemeen gaat het goed met mij. Mijn omgeving, waaronder de collega's van Zoniënzorg, verkeren in een goede gezondheid. Dat is het voornaamste momenteel. Verder geeft het goede weer van de voorbije dagen mij ook veel energie.

Met wie deel jij je ‘kot’?
Met zo weinig mogelijk mensen! Ik heb nog contact met mijn ouders en mijn zus. Van op het balkon of vanuit het raam hou ik contact met de buren en via allerlei digitale middelen blijf ik in contact met mijn vrienden en andere familieleden.

Hoe ziet jouw Q-dag eruit?
Tijdens de werkdagen sta ik 's ochtends op tijd op en begin ik thuis rond 9u te werken. Af en toe ga ik nog eens een bezoekje brengen aan 't Koetshuis (Sint-Pieters-Woluwe) of Waha (Oudergem) om materiaal op te halen of na te kijken of alles in orde is. Na het werk ontspan ik even voor het avondeten. Tijdens het weekend doe ik enkele klusjes in huis.

Wat stond er deze periode in je agenda en kan niet doorgaan?
Naast Zoniënzorg, waar we jammer genoeg alle activiteiten moesten annuleren, ben ik vrijwilliger in een andere organisatie waar we originele evenementen organiseren, zoals bijvoorbeeld het Belgisch Kampioenschap Kerstboomwerpen. Eind maart hadden we een 'duckrace' gepland. Hierbij is het de bedoeling om een namaak eendje te huren. Als jouw eendje als eerste de hele beek heeft afgezwommen, dan win je de wedstrijd!

Wat doe je om te ontspannen?
Relaxen in de tuin, alleen gaan lopen in het park, enkele nieuwssites lezen, ... Ik  ben net begonnen met een puzzel, waarbij je de geschiedenis op de foto hebt staan en de puzzel een afbeelding is van de toekomst. Dat is extra uitdagend!

Wat is je (nieuwe) favoriete plek
De tuin. Het is momenteel goed weer en frisse lucht doet deugd. Het is een andere omgeving dan tijdens het werken, waardoor het makkelijker is om mijn gedachten te verzetten.

Wat mis je het meest?
Het sociaal contact mis ik het meest. Enerzijds op het werk met de gebruikers, collega's, partners en anderzijds in mijn vrije tijd. In de sociale sector zijn we het gewoon van dagelijks met heel veel mensen in contact te komen en deels hierdoor je steentje bij te dragen aan de maatschappij. Momenteel is de meest sociale daad om geen fysiek contact te hebben met anderen. Daar houden wij ons dan ook aan.

Heb je een tip tegen verveling?
Probeer een vaste structuur te behouden. Op deze manier is het duidelijk wat wanneer van je verwacht wordt. Je gaat op die manier de momenten waarop je met iets leuk bezig bent ook gaan beperken in tijd, waardoor dat je enkele uren of dagen later opnieuw aan die activiteit kan beginnen. Zo verzamel je niet de leukste momenten op 1 dag, maar verspreid je ze over meerdere dagen. En weet je niet wat te doen? Pak jouw telefoon en bel! Bel naar familie, vrienden, buren, kennissen, ... Het is altijd leuk om te horen dat iemand aan jou denkt. En wie weet groeien er wel nieuwe vriendschappen uit...

 

Vlad en Hubert lieten ook al bij hen binnenkijken.