Paul verkent het 'Moeraske'

Publicatiedatum: 
Maandag, 18 mei 2020 - 09:06

Ook tijdens onze afwezigheid in het gemeenschapscentrum willen we met jullie c(k)ontac(k)t houden. Vandaag vernemen we hoe Paul, medewerker en manusje van alles in GC Kontakt, deze periode beleeft. Wil jij ook graag je ervaringen delen? Stuur een mailtje naar hilde.mees@vgc.be, zij neemt contact met je op om even bij te babbelen.

natuurgebied Moeraske van Jette

Hoe gaat ’t met je?
Goed. Ik probeer me zoveel mogelijk nuttig te maken en dat helpt.

Met wie deel jij je ‘kot’?
Met mijn vrouw en twee kinderen.

Hoe ziet jouw Q-dag eruit?
Telewerken, boodschappen doen voor mensen die het  nodig hebben, logistieke ondersteuning voor de vrijwilligers die zich belangeloos inzetten in GC Kontakt (Coronaid, Mondmaskers stikken), en m'n dochter begeleiden bij het online les volgen. Ze zit in het 2de jaar secundair en trekt goed haar plan. Een beetje ondersteuning en af en toe een schouderklopje maakt dat het positief verloopt.

Wat stond er in deze periode in je agenda en kan niet doorgaan?
Enkele concerten.

Wat doe je om te ontspannen?
Lezen! Momenteel herlees ik het werk van Willem Elsschot, een schrijver wiens werk naast dat van de wereldtop mag gelegd worden.

Wat is je (nieuwe) favoriete plek?
Het moeras van Jette. Het is beschermd natuurgebied in onze buurt met een heel gevarieerd landschap. Er is veel verscheidenheid in flora en fauna. Een rustig stukje groen waar je, zeker nu, helemaal kan ontspannen. Leuk is dat het er zo ongedwongen, natuurlijk uitziet. Het ruisende riet werkt bijna therapeutisch.

Wat mis je het meest?
Het sociaal contact. Nu iedereen in zijn kot moet blijven is het gemis aan menselijk contact heel erg voelbaar. Ik doe voor enkele mensen uit de buurt boodschappen. Dat blijft nu beperkt tot een snelle uitwisseling van geld en goederen.

Heb je een tip tegen de verveling?
Lezen. En eens deftig naar muziek luisteren of een hoorspel (podcast etc..) Klik even op deze link die je wegwijs maakt in  de wereld van de hoorspelen. Luisteren is de boodschap na een dag vol (scherm)meetings.

Wil je nog meer verhalen lezen? Vlad, Hubert, Laurien ,Ciska, Frank, Helmut, Marlies, Linda, Griet, Isabel en Aisling deelden hun lockdown-ervaringen al.