Vlad draagt zorg voor ‘ons kot’. Onze conciërge beleeft en gebruikt het huis nu anders.

Publicatiedatum: 
Dinsdag, 7 april 2020 - 04:28

Ook tijdens onze afwezigheid in het gemeenschapscentrum willen we met jullie c(k)ontac(k)t houden. Vandaag vernemen we hoe Vlad deze periode beleeft. Wil jij ook graag je ervaringen delen? Stuur een mailtje naar hilde.mees@vgc.be, zij neemt contact met je op om even bij te babbelen.

Hoe gaat het met je?
Met ons gaat alles goed, de hele familie is gezond. Dat is het belangrijkste.

Met wie deel jij je ‘kot’?
We zijn met 4, mijn vrouw en de 2 kindjes.

Hoe ziet jouw Q-dag eruit?
We zorgen dat de kinderen, ook in de vakantie, toch een beetje schoolwerk doen. Ze lezen elke dag en doen wat oefeningen die ze als huiswerk kregen vóór de vakantie.
Sofia oefent elke dag op de harp. Nu er geen bezoekers in het centrum zijn kan ze heel veel spelen zonder iemand te storen. En we spelen heel veel buiten, fietsen, tennissen, we maaien samen het gras en spelen gezelschapspelletjes.
We zijn uiteraard altijd thuis, ik doe wel af en toe boodschappen. Ik doe ook boodschappen voor mijn moeder, maar zet alles af aan haar deur.

Wat stond er deze periode in je agenda en kan niet doorgaan?
We hadden geen vakantieplannen, maar we zijn erg blij dat we naar buiten kunnen. We zijn heel veel in de tuin. Het uitstapje naar Walibi zal moeten wachten.

Wat doe je om te ontspannen? Niet teveel naar het nieuws kijken! Spelen met de kinderen verstrooit me het best. Als je bijvoorbeeld verstoppertje speelt in Kontakt dan ben je wel even zoet met zoeken. 

Wat mis je het meest?
De familie bezoeken.

Heb je een tip tegen verveling?
Wij maken voor elke dag een plan. Er zijn werkjes waar ik niet aan toe kwam en die probeer ik nu één voor één aan te pakken. Dat geeft een goed gevoel.