Zin om te telen in de stad?

Publicatiedatum: 
Maandag, 1 april 2019 - 11:17

Zin om uw eigen fruit en groenten te produceren in uw tuin, op uw balkon of aan de voet van uw gebouw? Er bestaat een oplossing om een deel van uw voeding zelf te produceren!

moestuin

Het Brussels Hoofdstedelijk Gewest nodigt de Brusselse burgers uit om gratis deel te nemen aan kennismakingsworkshops “stadslandbouw”! Maak kennis met het aanbod van workshops die op het volledige grondgebied van het Gewest worden voorgesteld, in samenwerking met de gemeenten en OCMW’s.

Deze workshops bieden de gelegenheid om op zeer concrete manier kennis te maken met moestuinieren zonder pesticiden, met het juiste gereedschap en op alle soorten van oppervlakken. In enkele uren leert u hoe u bomen of fruitbomen kan planten, voor uw eigen zaailingen kan zorgen, permacultuurtechnieken kan gebruiken of een moestuin kan aanleggen op 1m2.  Tijdens sommige thematische modules kunt u kennismaken met het kweken van paddenstoelen of het kweken van kippen en de voorwaarden voor een duurzame uitvoering .

13 inleidende workshops

Mijn moestuin in volle grond, Mijn fruittuin, Mijn permacultuurtuin, Mijn aromatische planten, Mijn moestuin in mijn keuken, Mijn stadskippen, Mijn moestuin op het balkon, Mijn moestuin op 1 m², Mijn paddenstoelenkweek, Sla’s doorheen het jaar, Mijn moestuin vezorgen, Peulvruchten, tomaten en bonen, Mijn vergeten groenten.

• zijn gratis toegankelijk, maar inschrijven is verplicht;
• gaan door van maart tot november 2019, in de namiddag, ’s avonds of soms in het weekend;
• worden georganiseerd voor alle Brusselaars, zonder enige voorkennis van het telen van gewassen of het kweken van dieren in de stad (kennismakingsworkshops, niet bedoeld voor gevorderden);
• worden door een Brusselse vormingsploeg gegeven in 1, 2 of 3 sessies (volgens het thema);
• worden verwezenlijkt in samenwerking met de gemeenten en OCMW’s van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest;
• worden in het Frans gegeven, maar het cursusmateriaal is ook verkrijgbaar in het Nederlands.

Info en inschrijven via www.telenindestad.be

Voor alle vragen kunt  contact openemen van maandag tot donderdag:

Per mail : cultiverenville@environnement.brussels

Per telefoon : 0474/53.04.58