Ride x Rap

Ride x Rap

Het Ride x Rap festival is een initiatief van de jongeren in Sint-Pieters-Woluwe en Project W 1150, in samenwerking met PAJ, GC Kontakt, Dienst Sociale Zaken, Nederlandstalige Cultuurdienst, Brede School, Karuur en de gemeente Sint-Pieters-Woluwe.

Wat is Ride x Rap?

Het is een gratis festival dat draait rond skatecultuur en rapmuziek. Op het festival zijn er skateparcours en een skatewedstrijd, dj-sets, open mic met lokaal talent, snacks, een bar en animatie en vertier voor elke leeftijd! Zowel jong en oud zijn welkom, maar het event is vooral gericht tot jongeren. In 2018 vindt Ride x Rap voor de tweede keer plaats, alsook voor de tweede keer in het Woluwepark.

Jongerenparticipatie

Het zijn de jongeren zelf, met de nodige ondersteuning, die het evenement organiseren en vorm geven. Wie programmeren we? Hoe ziet de decoratie eruit? Hoeveel vragen we voor een pintje? Hoe garanderen we de veiligheid van onze bezoekers? De jongeren krijgen op deze manier de kans om initiatief te nemen en een engagement aan te gaan om hun plaats op te eisen in Sint-Pieters-Woluwe. Zij vergrootten hierdoor hun burgerschapszin, leren andere leeftijdsgenoten kennen en vormen een nieuwe jonge en levendige gemeenschap. 

Volg

Datum voor editie 2018: 27 juni

Blijf op de hoogte via: Facebook en Instagram

 

Fotogalerij: 
ride x rap
ride x rap
ride x rap
ride x rap
ride x rap
ride x rap