Zoniënmars - Zoniënklanken

Vier Brusselse gemeenschapscentra slaan de handen in elkaar en organiseren jaarlijks de Zoniënmars. Een grootschalig wandelevenement met sinds enkele jaren een muzikale toets, Zoniënklanken. Ook dit jaar kan je genieten van deze muzikale intermezzo's. 

DRIE WANDELROUTES 
Jaarlijks komen meer dan 1.300 wandelaars de lente opsnuiven in het Zoniënwoud. In drie uitgestippelde wandelroutes van 5 tot 15 kilometer ontdek je het beste van het bos. Vertrekpunt: GC WaBo. 

MUZIEK & HET BOS: DE PERFECTE COMBINATIE 
De combinatie van akoestische muziek in de natuur is een schot in de roos. Zoniënmars, dat voordien vooral sportieve wandelaars aantrok, heeft zich ontpopt tot een grootschalig evenement voor families, muziekliefhebbers en Brusselaars die hun stad eens op een andere manier willen ontdekken. 
In samenwerking met Muziekpublique selecteerden we de mooiste wereldse klanken. 

EXTRA SPORTIEF 
- Loop mee met 'Sport in Brussel'. Keuze tussen 2 afstanden aan een rustig tempo. Start om 10.30 uur (5 of 10 km met begeleiding) 
- Fit-O-Run is een combinatie van lopen met krachtoefeningen. Start om 10.30 uur (10 km met begeleiding) 
- Yoga en meditatie in het woud. Een combinatie van wandelen, yoga en meditatie in het woud. Start om 10 uur en 13 uur (5 km). Voor afschrijven aub. 
- Nordic Walking. Hele dag op de wandeling van 15 km. 

KINDERANIMATIE 
Kom gezellig wandelen met het gezin, de kleinkinderen, de jeugdbeweging, ...  een (laag) bewegingsparcours, schminken, volksspelen... 

VRIJWILLIGERS GEZOCHT 

Om van de Zoniënmars - Zoniënklanken opnieuw een spetterend succes te maken, zoeken we nog helpende handen. Je kan meehelpen aan de voorbereiding of op de dag zelf. We zoeken vrijwilligers voor de inschrijvingen, achter de bar, bij de muzikale intermezzo’s, het verspreiden van promotiemateriaal of de controle van de wandelroutes. Interesse? Neem contact op met GC WaBo, 02 675 40 10 of wabo@vgc.be

SAMENWERKING 

Zoniënmars/Zoniënklanken is een project van GC WaBo, GC Kontakt, GC Op-Weule, GC Den Dam, VGC-sportdienst en Muziekpublique. Met de steun van N22 Brusselse gemeenschapscentra. 
Meer info over het zoniënwoud:  www.zonienwoud.be