GC Kontakt

Een gemeenschapscentrum is een sociaal-culturele organisatie die aan gemeenschapsvorming doet en die actief is op het vlak van cultuur, educatie, communicatie, onthaal en dienstverlening.

Kontakt is een sociaal-cultureel Nederlandstalig huis gelegen in het groene Sint-Pieters-Woluwe. Ons aanbod bestaat uit activiteiten voor jongeren, cursussen voor volwassenen, expo's, concerten van opkomende artiesten, sportieve en culinaire ontmoetingen. Onze ruimtes zijn ook te huur voor al je grote of kleine feesten. Hou je van stadstuinieren of organiseer je zelf graag een activiteit?
                                                                                                                                                                           
                                                                                                                                                                               WELKOM!

Activiteiten, cursussen en projecten

Elk seizoen presenteren we een stevig aanbod cultuur, vorming en vrijetijdsactiviteiten. Voor jong en oud. Van leuke kinderworkshops, gegidste bezoeken, taallessen en interessante lezingen tot kookworkshops en tal van creatieve ateliers.  

Zaalverhuur

Het centrum beschikt over heel wat  zalen, van grootkeuken tot vergaderlokaal of feestzaal.
Deze zijn te huur aan democratische prijzen en allemaal uitgerust met didactisch materiaal en wifi.

De buurt

Informatie over sociale zaken, sport, onderwijs, cultuur en het verenigingsleven in Sint-Pieters-Woluwe en Brussel vind je aan onze balie.
Spring gerust eens binnen! 

Lokaal cultuurbeleid

Kontakt werkt nauw samen met de gemeentelijke cultuurbeleidscoördinator, Nederlandstalige bibliotheek de Lettertuin en de Brede School.
In samenwerking met deze partners schreven we het Cultuurbeleidsplan 2020 – 2025, met daarin heel wat doelstellingen die we de komende jaren zowel apart als samen willen verwezenlijken.
Die doelstellingen kwamen er niet zomaar. Die zijn het resultaat van bevragingen bij onze inwoners. Zo kunnen we met z’n allen het culturele leven in Sint-Pieters-Woluwe verder verbeteren.   
Ben je benieuwd naar de inhoud van dit plan? Kijk het hier in.

 

​​​​​​​Schoolprogrammatie

Scholenwerking 

Binnen de schooluren leiden we kinderen van de kleuter-, lagere- en secundaire school toe naar een ruim cultureel aanbod. Van grote en kleine voorstellingen (theater, dans, film, muziek) tot een uitgebreide kunsteducatieve werking (met allerlei workshops). Samen met de gemeenschapscentra uit de buurt stellen we een aanbod samen op maat van onze Brusselse scholieren. Elke activiteit wordt telkens omkaderd met lesmappen, lessuggesties, nabesprekingen of interactieve spelvormen.  

Waarom scholenwerking? We willen leerlingen laten leren in cultuur. Hen verwonderen, andere perspectieven tonen, hun referentiekaders verbreden. We geven hen spiegels: zaken die ze herkennen, die in hun leefomgeving passen. En we reiken hen ramen aan: naar andere referentiekaders, belevingen die ze nog niet kennen.  

Lees meer over de scholenwerking van N22.  

Aanbod en meer info 
Benieuwd naar ons huidige scholenaanbod? Ontdek het op Schoolpodiumoost.
Werk je voor een school en krijg je graag specifieke info? Neem dan contact op met Wassime: wassime.belguenani@vgc.be of 02 762 37 74.